GÜLLAÇ

>

Ramazan denince akla ilk gelen tatlıdır güllaç ağzınızın tadının hiçbir zaman bozulmaması dileğiyle herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum. Bu tatlıyı ünlü usta Erkan Acurol’un anısına yayınlıyorum. Uzun bir aradan sonra bloğuna baktığımda vefat haberini öğrendim Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.

Malzemeler:
5 yaprak güllaç
5 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 fincan nar tanesi
½ çay bardağı gülsuyu

Hazırlanışı:
Tencereye sütü ve şekeri ekleyip kaynatın. Geniş bir tepsiye 1 adet güllaç yaprağını fazla küçültmeden yerleştirin. Üzerine kepçe ile süt gezdirin. Tekrar bir güllaç yaprağı alıp aynı işlemi tekrarlayın. Güllaç yapraklarından 2 tanesini tamamladıktan sonra üzerine dövülmüş cevizin yarısını serpin. Diğer 2 yaprak içinde aynı işlemi tekrarlayıp kalan cevizi serptikten sonra son güllaç yaprağını da yerleştirip kalan sütü tepsinin üzerine gezdirin. Eğer gülsuyu seviyorsanız üzerine yarım çay bardağı gülsuyunu serpin. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirip nar taneleriyle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: