HAŞHAŞLI TATLI

>

Yine Cuma oluverdi. Hızlı akan bir hafta, hastalıklar; önce kızım, sonra oğlum, eşim derken sabah  boğazlarımda bir ağrı ile uyandım. İnşallah ilerlemeden atlatırız da kurtuluruz artık bu hastalıklardan. Bizim gibi hasta olan herkeze acil şifalar diliyorum. Tatlımızın tarifi arkadaşım Beyhan’a ait ellerine sağlık canım arkadaşım

Malzemeler:
1 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı haşhaş
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Üzeri için:
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt

Hazırlanışı:
İlk olarak şerbeti pişirip soğumaya bırakıyoruz. Yumurta ile şekeri çırpın sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin son olarak irmik, un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıp 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkardığımız kek sıcakken soğuttuğumuz şerbeti üzerine döküp çekmesini bekliyoruz. Son olarak kremşantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp tatlımızın üzerine sürüyoruz. Afiyet olsun.

Reklamlar

1 Response so far »

  1. 1

    hııım çok güzel görünüyor kendim yapmışım sanki:)


Comment RSS · TrackBack URI

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: