SADRAZAM LOKUMU

Bu enfes tarif için canım arkadaşım Beyhan’a teşekkür ediyorum. Yapılışı zor gibi gözükse de hem eğlenceli hem de enfes bir lezzet çıkınca denemeye değer diyorum.

Malzemeler:

Pandispanya için;
5 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un

Kreması için;
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 çay bardağı tozşeker
1,5 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya

Üzeri için;
3 su bardağı şekerli süt
2 su bardağı hindistancevizi

İsterseniz arasına muz da koyabilirsiniz

Hazırlanışı:
Pandispanyası için yumurtayla şekeri 10 dakika çırpalım. İçine unla karıştırılmış vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Tepsiye yağlı kağıt serip hamuru tepsiye yayalım. Önceden ısıtılmış 170’C fırında pişirelim. Pandispanya pişerken hemen kremayı pişirelim. Pandispanya fırından çıkınca sıcakken boyuna 2’ye enine ise 6’ya bölelim. Her bir dikdörtgeni elimize alıp ortasından 2’ye bölelim. İç yüzeyine krema sürüp isterseniz muzu da koyup rulo saralım. Tüm pandispanyaya aynı işlemi yapalım. Bir kaseye soğuk sütü bir kaseye de hindistancevizini koyalım. Ruloları önce süte sonrada hindistancevizine bulayıp dolapta en az 3,4 saat dinlendirelim. Sonra servis tabağına dizip servis yapalım. Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: